AKTUALITY‎ > ‎

Nekontrolovatelná vůně kari.

přidáno: 23. 10. 2016 10:19, autor: Petra Bumbová   [ aktualizováno 24. 10. 2016 1:47 ]
 Osmáci navštívili v rámci výuky zeměpisu indickou restauraci v Ústí nad Labem. Většina žáků vcházela do restaurace s lehkou zvědavostí, jak dalece bude jejich pokrm "hořlavý"!
Když se řekne indická kuchyně, každému se vybaví rozličné druhy koření jako jsou kari, chilli, kurkuma, hořčičná semínka, koriandr...Typická jsou také jehněčí a kuřecí masa spolu s mangem, betelovými listy, baklažány a zázvorem.
Výběr jídel byl rozmanitý a každý si přišel přišel na své. Prim hrály jehněčí kostky v kari s česnekovými plackami, ale v pozadí nezůstaly ani kuřecí kostky s indickým špenátem a oříškovou plackou.
Jídla hrála všemi barvami a vůně kari byla všudypřítomná, nekontrolovatelná, prostě báječná.

Comments